Kontakta oss

captcha

Om oss

Verendus System AB utvecklar affärsstöd- och verkstadsprogram med målet att förenkla vardagen för handlare, tillverkare, importörer och finansbolag inom husvagns- och husbilsbranschen.

Företaget grundades i september 2010 av Dick Petersson och Andreas Larsson och är idag marknadsledare i branschen med sin produkt Verendus Affärsstöd och under 2012 lanseras även  Verendus Verkstad och Verendus Leverantörsstöd. Företaget har fem anställda.

 

Historien om Verendus

Dick Petersson och Andreas Larsson träffades första gången i augusti 2010 då de hamnade i samma projektgrupp i en kurs på Affärshögskolan i Jönköping. Uppdraget var att samarbeta om ett affärsförslag och Dick som tidigare arbetat inom husvagnsbranschen presenterade sina tankar om hur man via ett affärsstöd borde kunna effektivisera handlarnas säljprocesser inom husvagn- och husbilsbranschen.

Tre veckor senare bildades Verendus, då som ett handelsbolag, med målet att skapa ett neutralt affärsstödsprogram som fungerar för alla leverantörer och finansbolag. Utvecklingen gjordes i nära samarbete med sju olika husvagnshandlare och den första versionen av Verendus Affärsstöd lanserades i februari 2011.

Under 2011 ombildades Verendus till aktiebolag. Dick och Andreas vann Affärshögskolans Entprenörstävling och utsågs till Årets Uppstickar-företag på Science Park Jönköping. I fortsatt nära dialog med kunderna utvecklades produktutbudet med Verendus Verkstad ochVerendus Leverantörsstöd, samt ursprungsprodukten Verendus Affärsstöd integrerades med de externa tjänsterna Bilvision och Infotorg.

Ett samarbete med Husvagnsbranschens Riksförbund inledde 2012, året då Verendus antogs till Inkubatorsprogrammet på Science Park Jönköping och fick sin första internationella kund. Under året lanseras Verendus Verkstad och Leverantörsstöd och därmed kan Verendus erbjuda ett affärsstöd som knyter samman hela kedjan från leverantör via försäljning till verkstad.

I april 2012 tilldelas Verendus VINNOVA’s Vinn Nu-pris om finansiering i konkurrens med andra nystartade forskning- och utvecklingsföretag.

Målet för 2012 är att etablera företaget internationellt, med start i Skandinavien.

Verendus ägs av Dick och Andreas.