Kontakta oss

Ditt namn*

Din epost*

Ämne

Ditt meddelande

captcha

Om oss

Verendus System AB utvecklar affärsstöd- och verkstadsprogram med målet att förenkla vardagen för handlare, tillverkare, importörer och finansbolag inom främst husvagn- husbil, båt och personbilsbranschen.

Företaget grundades i september 2010 av Dick Darelid (fd Petersson) och Andreas Larsson och är idag marknadsledare i husvagn- och husbilsbranschen med sina produkter Verendus Affärsstöd, Verkstad och Butik.

 

Historien om Verendus

Dick Petersson och Andreas Larsson träffades första gången i augusti 2010 då de hamnade i samma projektgrupp på Affärshögskolan i Jönköping. Uppdraget var att samarbeta om ett affärsförslag och Dick som tidigare arbetat inom husbil- och hursvagnsbranschen presenterade sina tankar om hur man via ett affärsstöd borde kunna effektivisera handlarnas säljprocesser.

Tre veckor senare bildades Verendus, då som ett handelsbolag, med målet att skapa ett neutralt affärsstödsprogram som fungerar för alla leverantörer och finansbolag. Utvecklingen gjordes i nära samarbete med sju olika handlare och den första versionen av Verendus Affärsstöd lanserades i februari 2011.

Under 2011 ombildades Verendus till aktiebolag. Dick och Andreas vann Affärshögskolans Entprenörstävling och utsågs till Årets Uppstickar-företag på Science Park Jönköping. I fortsatt nära dialog med kunderna utvecklades produktutbudet med Verendus Verkstad och Verendus Leverantörsstöd, samt ursprungsprodukten Verendus Affärsstöd integrerades med de externa tjänsterna Bilvision och Infotorg.

Ett samarbete med Husvagnsbranschens Riksförbund inledde 2012, året då Verendus antogs till Inkubatorsprogrammet på Science Park Jönköping och fick sin första internationella kund. Under året lanseras Verendus Verkstad och Leverantörsstöd och därmed kan Verendus erbjuda ett affärsstöd som knyter samman hela kedjan från leverantör via försäljning till verkstad.

I april 2012 tilldelas Verendus VINNOVA’s Vinn Nu-pris om finansiering i konkurrens med andra nystartade forskning- och utvecklingsföretag.

2012 vann Dick även priset som Årets Studentföretagare och fick representera Sverige i världsfinalen i New York.

2013 fortsatte Verendus och växa till att även bli marknadsledare i Norge inom husbil och husvagns-branschen.

2014 lanserades Verendus Butik som är ett certifierad kassaregister sammanlänkat med Affärsstödet och Butik vilket gjorde vårt affärssystem komplett.

I slutet av 2014 kände medgrundaren Andreas Larsson att han vill gå vidare med andra egna projekt vilket medförde att Dick köpte ut honom ur bolaget.

2015 så började Verendus fokusera mer på båtbranschen där vi nu siktar på att bli marknadsledare till slutet av 2016.

2016 så klev Samuel, Henrik och Christoffer in som delägare i Verendus.