Pullingers

Växlar upp med Verendus

OM

Sedan 1993 har Pullingers Leisure Vehicles varit ett familjeägt företag beläget i Halstead, Essex, Storbritannien. Med en yta på 3 000 kvadratmeter erbjuder Pullingers showroom sina besökare en härlig visningsupplevelse av både nya och begagnade husbilar från märken som Adria, Dethleffs, Sunlight, Pilote och Le Voyageur. Här finns även en auktoriserad verkstad som utför alla typer av underhåll och reparationer på europeiska husbilar. Genom åren har den höga servicenivån hos Pullingers gjort att de vunnit flera priser för utmärkt kundservice, inklusive att bli framröstad som Dethleffs nummer ett-återförsäljare i Storbritannien för exceptionell kundservice sju år på raken.


UTMANINGEN

Barrie Pullinger, son till grundaren Barry Pullinger, driver nu verksamheten tillsammans med sin fru Grace Pullinger och 15 dedikerade medarbetare. I takt med att affärerna har ökat under åren insåg de behovet av ett effektivt system för att stötta verksamheten, från försäljning till verkstad. Det tidigare systemet som de använde upplevdes som långsamt, inte användarvänligt och krävde en hel del datainmatning. Att ladda upp fordon var också svårt och tidskrävande.

Pullingers2 kopiera.jpg

"Den största fördelen med Verendus är att det är ett användarvänligt, det sparar oss så mycket tid!"

Barrie Pullinger, VD
LÖSNINGEN

När Verendus kontaktade Pullingers var timingen perfekt eftersom de övervägde ett systembyte. Pullingers var särskilt intresserade av det användarvänliga gränssnittet och den molnbaserade lösningen hos Verendus, vilket gör att användarna kan logga in varifrån som helst från en telefon eller surfplatta. Dessutom integrerade systemet flera viktiga delar som försäljning av fordon, arbetsorder i verkstaden och hantering och lagring av reservdelar.

Möt Barrie Pullinger, VD, när han diskuterar hur Verendus har förbättrat den dagliga verksamheten hos Pullingers.


"Vi använder Verendus för allt nu. Vi hanterar bokningar och service för verkstaden och våra försäljningsprocesser för fordon, inklusive att skapa offerter för kunder och generera avtal och fakturor. Vi använder det också för reservdelar och artiklar - både lagring och inköp. Den största fördelen med Verendus är att det är användarvänligt, det sparar oss så mycket tid. Det system vi använde tidigare var både tidskrävande och svårt, särskilt när det gällde att ladda upp fordon", säger Barrie Pullinger.

FÖRSÄLJNING, ADMINISTRATION OCH FAKTURERING

Möt Grace Pullinger, affärschef på Pullingers, som betonar hur Verendus har automatiserat många uppgifter och minskat den tid hon tidigare fick lägga på att lära personalen att använda systemet:

"Verendus har gjort allt snabbare och enklare. Så, för att komma från punkt A till D innebär mycket färre steg och färre klick. Många system som vi provat tidigare har antingen varit inriktade på en försäljningsmiljö eller en verkstadsmiljö. Och de två kommunicerade inte så bra med varandra. Men i Verendus är det väldigt enkelt när du säljer ett fordon att skicka arbetsordern till verkstaden och se till att de vet exakt vad de ska installera och när det ska vara färdigt. De har också möjlighet att se kontraktet från verkstadssidan, vilket innebär att allt fungerar smidigare och minskar risken för att saker missas på grund av mänskliga fel eller liknande. Att systemet hänger ihop som en helhet gör det till en av de viktigaste fördelarna, och varför jag skulle rekommendera det till någon annan", säger Grace.
"Att systemet hänger ihop som en helhet gör det till en av de viktigaste fördelarna, och varför jag skulle rekommendera det till någon annan."

Grace Pullinger, Business Manager


VERKSTAD

För verkstaden är all administration nu samlat i ett användarvänligt gränssnitt. Arbetsorder, garantier och fakturering finns tillgängliga på samma ställe, vilket förenklar mekanikernas dagliga arbete. Det är också enkelt att kontrollera vilka reservdelar som finns hemma eller beställa nya direkt.

Möt Tyler, verkstadstekniker, och Phil, verkstadschef, när de delar med sig av sina insikter om hur Verendus har förbättrat deras dagliga arbete.

RESULTATET

Genom att implementera Verendus affärssystem har Pullingers upplevt flera fördelar, som en mer effektiviserad försäljningsprocess och inbyten, ett förbättrat arbetsflöde i verkstaden genom digitala arbetsorder och smidigare hantering av reservdelar för beställning och lagring. Alla dessa funktioner är integrerade i ett och samma system, vilket skapar ett sömlöst flöde som ökar effektiviteten och lönsamheten. Framför allt har Pullingers sparat värdefull tid, vilket frigör mer tid som de kan lägga på sina kunder för att hjälpa dem välja sin nästa husbil!


"Nu har vi allt på ett ställe, och allt flyter på. Du har kunden, fordonets databas och lagerhantering - allt är där. Vi har färdiga försäljningsartiklar som vi enkelt kan lägga till, och om någon vill ha något extra kan vi inkludera det utan några problem. Jämfört med tidigare har det förbättrats en hel del. Det var ett bakåtsträvande system där inget fungerade bra. Verendus är mycket mer flytande och intuitivt. Du arbetar, du tänker, och du trycker på rätt knappar - och du hamnar rätt”

Phil, Verkstadschef Pullingers

Intresserad av att veta mer?

Boka demo!

Boka demo

Vi visar gärna hur du kan jobba smartare. Fyll i formuläret så visar vi dig fördelarna med Verendus!

Håll dig uppdaterad och få senaste nytt från Verendus – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Till toppen av sidan